RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Film o Davidu Bowieju za kraj 23. Mediteran Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 15. listopada, u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu zatvara se 23. izdanje Mediteran Film Festivala (MFF).

O najboljima će odlučit međunarodni žiri u dvije kategorije – Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Mateja Valentinčič, Yevhen Stepanenko i Dragan Nikolić dok će MFF Best Short izabrati Ivan Živković Žika, Hillel Rate i Iva Kraljević. Treću nagradu, tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika, priopćili su organizatori.

Na ceremoniji zatvaranja, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson, u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz Amerike.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvorit će dokumentarac ‘Moonage Daydream’ – filmska odiseja koja istražuje Bowiejevo kreativno, duhovno i glazbeno putovanje.

“Film je to koji sadrži zadivljujuće, nikad prije viđene snimke i izvedbe koji obuhvaćaju 54-godišnju karijeru Davida Bowieja. Brett Morgen je napisao, režirao, producirao i montirao Moonage Daydream. Film uključuje 40 ekskluzivno remasteriranih Bowiejevih pjesama i prvi je film ikada koji je službeno autoriziran od strane Bowie's Estatea. Naslov je dobio prema istoimenoj Bowievoj pjesmi iz 1971. godine”, navode organizatori.

Filmske projekcije su u subotu na rasporedu od 10 sati kad će u programu MFF Fora biti prikazan film ‘Ljetko kada sam naučila letjeti’. Od 16 sati u službenom natjecateljskom programu kreću projekcije francuskog filma ‘Akouchetame’ i talijanskog ‘Poslije revolucije’. Od 18 sati sati konkurencija donosi francuski film ‘Bez dna’ i hrvatski ‘Mlungu – Bijeli kralj’.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Izložbom slika završena manifestacija „Frančeskovi dani 2019“

Sanita Jerković Ibrahimović

КС: Угоститељи и хотелијери протестовали због најављених мјера затварања за викенд

Radio Brčko

Erdoan najavio zatvaranje Turske od 29. aprila

Radio Brčko