RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bodibilder Ensar Čolpa u jesenjoj sezoni osvojio dva zlata, srebro i bronzu

Bosanskohercegovački bodibilder Ensar Čolpa je u okviru jesenje takmičarske sezone postigao zavidan rezultat, osvojivši dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu.

Na takmičenju visokog ranga kojeg već tradicionalno organizira Ahilej gym Beograd pod nazivom “Beograd open”, Čolpa je u kategoriji Muške tjelesne građe +182 cm osvojio srebrenu medalju.

Par dana prije toga, Čolpa je učestvovao na takmičenju „Jagodina open”, najprestižnijem takmičenju na prostoru Balkana, gdje se osvojio dvije medalje, zlatnu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm za debitante te bronzu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm.

– Na bronzanu medalju sam jako ponosan, jer sam se takmičio sa 11 iskusnih boldybildera koji su mnogo iskusniji od mene i takmiče se već godinama, a meni je bio debitantski nastup. Za mene je ovo veliki uspjeh i dostignuće i dokaz da se disciplina i kontinuirani pravilno usmjeren rad uvijek isplate – istakao je Čolpa za Fenu.

Pored toga, Sarajlija je 1. oktobra osvojio i prvo mjesto na takmičenje u bodybuildingu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm u Obrenovcu u Srbiji.

– Prezadovoljan rezultatom, formom i plasmanom i cijelom jesenjom sezonom sa osvojene dvije zlatane medalje, jednom bronzom i jednom srebrenom – zaključio je Čolpa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.