RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Otvorena Izložba slika Zlate (Rizah) Štetić u Islahijetu Brčko

U okviru kulturno-sportske manifestacije „U susret proljeću 2014“ u utorak(6. aprila) u Domu Islahijeta Brčko postavljena je samostalna izložba slika Zlate (Rizah) Štetić. Urednik i moderator izložbe Marina Trogrlić, akademski slikar je kazala da se radi o vrlo kvalitetnoj i visokoesetetiziranoj izložbi zrelih radova koji govore o zrelom slikaru koji kroz svoja vrhunska umjetnička djela priča svoju priču o životu-nekad, sad i ubuduće. Autorica Zlata Štetić je prilikom otvorenja kazala da dugo slika ali da se tek sad odlučila na samostalnu izložbu jer su se stekli svi potrebni uvjeti za nastanak slikarskih umjetničkih djela onako kako ih ona zamišlja.
Izložbu je prigodnim riječima otvorio Damir Bulčević, šef Odjela za privredu u Vladi Brčko Distrikta.
Izložba sadrži 23 slike, 2 djela su od oca Rizaha Štetića koji i jeste ostavio najveći trag na likovni izraz Zlate Štetić, a izložba u Islahijetu ostaje otvorena narednih 10 dana.
Suorganizator samostalne izložbe slika Zlate (Rizah) Štetić u našem gradu je Bošnjačka zajednica kulture Preporod , Općinsko društvo Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Štefica Rebba 28.02.2015. - 23:26 at 23:26

Poštovani,

Molim Vas ako mogu preko Vas doći u kontakt sa gđom Štetić Zlatom, neka mi se javi na moj email.

Unaprijed Vam hvala

Kometari su zaključani.