RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada distrikta Brčko usvojila Izvješće o radu vlade za 2013 godinu

Na 64. redovitoj   sjednici Vlade distrikta Brčko razmatrano je Izvješće o radu Vlade za 2013 godine.

Dr. Anto Domić gradonačelnik distrikta Brčko je sublimirajući ono najvažnije u protekloj godini, kada je u pitanju rad Vlade u 2013 godini, naglasio da je Vlada u u protekloj godini usvojila dva proračuna i dva rebalansa proračuna , da su po prvi put od uspostave disatrikta na vrijeme predložili a Skupština usvojila Proračun distrikta Brčko za 2014 godinu.   Vlada je također predložila a Skupština usvojila 25 zakona , što je u poređenju s 2012 godinom višestruko više, nehdje oko 500%, naglasio je Domić.

I kada je u pitanju izvršenje proračuna, istakao je Domić, bili su disciplinirani, te realizirali proračun u iznosu od skoro 200 milijuna u 2013 godini .

Vlada je još u 2013 godini realizirala i kapitalne projekte koji su se financirali iz prethodnih godina , tako da se suma novca koja se nalazila na računima distrikta smanjila s nekih 125 na 90 milijuna maraka.

Pored ostalog Vlada je u 2013 godini oformila JP Putevi Brčko kao i Javnu zdravstvenu ustanovu , zatim uspostavila nove mehanizme funkcioniranja administracije , čime smo postali učinkovitiji i ažurniji u mnogim segmentima djelovanja. Započelo se i s riješavanjem nekih krupnih i teških kapitalnih projekata.

U protekloj godini također je stavljen fokus na uspostavljanje reda , rada i discipline u vladinim resorim, kao i na borbu protiv korupcije i preventivno djelovanje protiv korupcije.

Domić je kazao da očekuje da će na sjednici Skupštine distrikta Brčko imati mnogo rasprava i u socijalnoj sferi gdje smo napravili izvjesna poboljšanja i riješenja , poticajne mjere u gospodarstvu gdje smu imali izvjesna poboljšanja , ali i analize svega što se u prošlosti nije dobro napravilo, ali i o načinu razvoja grada i svim drugim elementima koji će biti važni za budući rad, istakao je gradonačelnik Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!