RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Pokrenut projekt sufinansiranja digitalizacije kino dvorana u BiH

Fondacija za kinematografiju pokreće projekat sufinansiranja digitalizacije kino dvorana u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH.

Namjera je da se u što skorijem periodu, a najdalje do kraja ove godine digitalizira što veći broj dvorana u gradovima i opštinama u Federaciji BiH. Na taj način bi bilo omogućeno stanovnicima lokalnih zajednica da u isto vrijeme kad i u velikim centrima Bosne i Hercegovine i Balkana pogledaju bh. i regionalna filmska ostvarenja kao i aktuelne filmske naslove iz evropske i svjetske produkcije.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo bi u okviru projekta na određenom nivou obezbijedila finansiranje nabavke opreme za opremanje dvorana za digitalne filmske projekcije po prioritetima, kao i obuku odgovornih u poslovima tehničkog opsluživanja, distribucije, promocije i marketinga.

Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo poziva sve zainteresovane lokalne zajednice (opštine ili gradovi) ili javne ustanove iz Federacije BiH da se u narednom periodu a zaključno sa 20. martom obrate inicijalnim pismom namjere. U pismu se trebaju navesti osnovne informacije o dvoranama kojima upravljaju (broj mjesta, prateća infrastuktura i osnovni podaci o lokalnoj zajednici koja gravitira toj dvorani).

Nakon iskazanog inicijalnog interesa bit će objavljeni kriteriji po kojima će biti rangirani zainteresirani subjekti, saopćeno je iz Fondacije za kinematografiju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.