RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić uputio telegram saučešća povodom smrti Zlate Puhovac-Dervišević

Vijest da je u 68. godini preminula velika dobrotvorka i hraniteljica Zlata Puhovac-Dervišević bolno je i s nevjericom odjeknula među svim dobrim ljudima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osim najbližim članovima brojne porodice, njen odlazak na drugi, bolji svijet vrlo teško će pasti svakome od 24 djece koja su svoj topli zagrljaj našla u njenom hraniteljskom domu.

Kao i djecu koju je rodila, rahmetli Zlata je i ovu koju je prihvatila u svoj dom usmjeravala i odgajala da budu dobri i čestiti ljudi, istovremeno im pruživši roditeljsku ljubav i toplinu koja im je nedostajala.

Iako je teško prihvatiti ovakvu tužnu istinu, vjerujemo da će sjećanje na Zlatinu humanost trajati dok bude onih koji će se napajati njenim velikim djelom i koje će ih podstaknuti da nastave njenim putem.

Porodici, rodbini i prijateljima u ime Vlade Brčko distrikta BiH i svoje lično ime upućujem izraze mog iskrenog saučešća.

Gradonačelnik Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Ребаланс Буџета око 37,3 милиона КМ

Vladimir Matijević

Brčko: Predsjednik Skupštine najavio pokretanje procedure ocjene ustavnosti Zakona o advokatskoj djelatnosti

Mirsad Arnautović

U Brčkom počinju “Čari zime”

Mirsad Arnautović