RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Смањен интерес за имунизацијом у Брчко дистрикту

Секретар Црвеног крста Брчко дистрикта Денис Шехановић изјавио је данас да је до сада у нашем граду аплицирано више од 41.000 доза вакцина од којих је 50 посто прве дозе.

Он је рекао да је, упркос бољој епидемиолошкој ситуацији у дистрикту, дневни просјек око 80 вакцинисаних грађана од којих је 50 посто имунизовано трећом дозом.

Шехановић је рекао да пункт за вакцинацију у Брчком викендом убудуће неће радити. Он је подсјетио да су у Брчком без најаве дострупне три врсте вакцина произвођача Синофарм, Астра зенека и Фајзер и да их има у довољним количинама. Око 80 посто искориштених вакцина су од произвођача Фајзер и Синофарм.

“Вакцинација је отвореног типа и не треба најава за било коју врсту вакцине коју имамо”, рекао је Шехановић.

Он је позвао све грађана да се, упркос бољој епидемиолошкој ситуацији, не опуштају и да се вакцинишу.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић рекао је да је Влада Брчко дистрикта осигурала довољан број вакцина да се могу задовољити све потребе заинтересованих грађана.

„Ми нисмо имали вакцина које смо требали уништити због истека рока било да су набављене путем директне набавке, механизмом Ковакс или Еуфор хелт. Прошле године смо 11 бочица вакцина Астра зенеке морали уништити из разлога јер су те вакцине дошле из донације, затим због кратког временског рока и организације грађана. То је далеко најмањи број вакцина који је уништен у једној локалној заједници“, рекао је Шадић.

Он је позвао грађане Брчко дистрикта да се, упркос бољој епидемиоплошкој ситуацији у дистрикту, ипак вакцинишу и на тај начин дају што квалитетнији епидемиолошки одговор.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Брчком до сада потпуно вакцинисано око 14.000 људи

Radio Brčko

Turska počela vakcinisanje protiv koronavirusa starijih od 75 godina

Radio Brčko

Новак имао корону 16. децембра, због тога добио изузеће од вакцинације

Radio Brčko