RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Povodom 22. godišnjice Brčko distrikta u subotu tradicionalno Državno prvenstvo BiH u plesovima i „Brčko gala night“

U okviru obilježavanja 22 godine Brčko distrikta BiH, u Sali Tehničke škole, u subotu sa početkom u 18 sati, bit će održano tradicionalno Državno prvenstvo BiH u plesovima i „Brčko gala night“ 2022 godine.

Organizator ove manifestacije je Škola plesa “Mambo” Brčko, čiji predsjednik Dušan Radić je istakao da ove godine imaju rekordni broj učesnika. Prijavljeno je čak 932 profesionalna plesača iz 24 kluba iz pet država, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Estonije i Slovačke.

Radić je dodao da ove godine BiH predstavlja devet klubova, dok će u ime „Mambo“ kluba nastupiti 80 članova, a najveće nade ovogodišnjeg takmičenja u latinsko-američkim plesovima su proslavljeni par Giacomo Lazarini i Ornela Mareta, a u standardnim plesovima Lovro Peraković i Hana Grahovac.

Radić je istakao da se ovogodišnje takmičenje razlikuje po tome što će se, pored finala Državnog prvenstva BiH u sportskim, latino-američkim i standardnim plesovima, te Međunarodnog turnira „Gala night open Brčko“, ove godine održati i Memorijalni turnir „Tauke Turebekov“, u čast ovog plesača iz Kazahstana koji je 2019. godine pobjedio u Brčkom, ali na žalost prošle godine izgubio život.

Podsjećamo da će tokom dana u subotu od ujutro od 08.30 do naveče do 18 sati, do finalnog programa, biti održano takmičenje sa klasifikacijama za mlađe kategorije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Međunarodni Dan Roma obilježen i u Brčkom

Admir Kadrić

Druga i Četvrta osnovna škola obilježile Međunarodni dan dječjih prava

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Položeni vijenci i cvijeće na Spomenik palim Jevrejima u Grčici

Admir Kadrić