RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Predstavom “Usidrene” HNK iz Splita otvoreni regionalni 38. Susreti BH pozorišta u Brčkom

Predstavom „Usidrene“, Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita sinoć su Domu kulture otvoreni regionalni 38. Susreti pozorišta BiH u Brčkom.

Regionalne 38. Susrete pozorišta/ kazališta u Brčkom riječima podrške kulturi i pozorišnim susretima otvorio je gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, kazavši da će uskoro naš grad osim Susreta pozorišta/ kazališta po kojima smo prepoznati u regionu, imati i vlastiti teatar.

Autor teksta za predstavu „Usidrene“, Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita, Elvis Bošnjak govoreći o predstavi je naznačio da predstavu, osim dijalektalnog govora, označava grub i otuđen život ljudi na jednom srednjodalmatinskom, no istovremeno i bilo kojem otoku.

U Off- programu Susreta u Gradskoj galeriji otvorena je Кazališno – pozorišno dokumentarna izložba: SLIКOM КROZ DVIJE DECENIJE OBNOVLJENIH SUSRETA POZORIŠTA/КAZALIŠTA, autora Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.

Direktor Festivala teatra u Brčkom gosp. Amidžić je kazao da će, uz neke moguće manje probleme koje može prouzročiti stanje pandemije u kojem se nalazimo, brčanska publika imati prilike pogledati vrhunski takmičarski i off- program Susreta.

Večeras je na programu druga takmičarska predstava Susreta, Ateljea 212 iz Beograda „64“, autorice Tena Štivičić, a režiju potpisuje Alisa Stojanović.

Predstava počinje u 19.30 sati, a nakon predstave je Okrugli stol u foajeu Doma kulture.

Prije toga, s početkom u 18.00 sati u Domu kulture biće upriličeno predstavljanje monografije „VELIКAN HRVATSКOG GLUMIŠTA – FABIJAN ŠOVAGOVIĆ“.

Učestvuju: Anja Šovagović, Srđan Vukadinović, Jakov Amidžić i Danijela Regoje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predstavom “Usidrene” večeras počinju regionalni 38. Susreti BH pozorišta/ kazališta u Brčkom

Suvad Alagić

Predstava “Zlatno doba” NP RS-a večeras otvara 37. Susrete pozorišta u Brčkom

Radio Brčko

Brčko: Predstavom “64” beogradskog Ateljea 212 nastavljeni Susreti, večeras pred publikom dramski komad „To nikad nigdje nije bilo“

Suvad Alagić