RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoKultura

Škole kao javne ustanove u Brčkom naredne godine

Realno je očekivati da škole u Brčko Distriktu od 2015. godine postanu javne ustanove obzirom da je urađena sva potrebna procedura oko izmjene loših zakona iz 2008. godine, a uz očekivanje da će nove zakone izglasati i skupština, kazao je Momčilo Poljić, šef vladinog Odjela za obrazovanje.

U ovom momentu završeno je ¾ posla u vezi privođenja kraju konkursa koji su bili raspisani, čime će biti popunjeno 40 novih pozicija u obrazovanju, potvrdio je Poljić i dodao da je on stanovišta kako bi najbolje bilo i sada da škole same ocijene i procijene koji kadrovi su im potrebni, ali se mora poštovati postojeća zakonska procedura.

Po okončanju konkursa za 40 novih radnika u školama Brčko Distrikta biće raspisani konkursi za još 30-ak novih pozicija za prosvjetne radnike, naznačio je Poljić.

Inače, tokom jedne školske godine u prosjeku u penziju odlazi 20-ak radnika iz osnovnih i srednjih škola u Brčko Distriktu, kazao je još Momčilo Poljić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.