RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Najviše pritužbi građana odnose se na rad brčanskog Inspektorata , Odjela za zdravstvo, Fonda zdravstevnog osiguranja i Zavoda za upošljavanje

Ured za žalbe i pritužbe građana u Vladi distrikta Brčko u ovoj godini je zaprimio 55 žalbi , 18 pismeni i 37 usmenih , što je na istoj razini kao i prošle godine, kazala je Jasminaka Atić šefica  ovog ureda.

Ona je istakla da se najviše žalbi  odnosi  na rad Inspektorata , Odjela za zdravstvo, obrazovanje, zatim na rad  Zavoda  za upošljavanje distrikta Brčko, Fonda zdravstvenog osiguranja , ali i nekoliko drugih žalbi koje su izvan nadležnosti ureda za žalbe.

Žalbe građana,  kada je u pitanju Insektorat  se uglavnom odnose na komunalne probleme, a žalbe na rad Zavoda za upošljavanje se odnose na upošljavanje pripravnika i starijih osoba.

Atić podsjeća da su imali reviziju učinka koja jetrajala 4 godine i okončana prošle godine, po preporukama i po  usvojenom  akcijskom planu, rade trijažu žalbi ,  tako da žalbe koje se odnose na druge organe , prosljeđujemo nadležnim organima , ne postupaju   po njima, a iste se odnose na sudstvo i javna poduzeća.

Po sadašnjoj proceduri Odsjek za žalbe  radi po osnovu starog pravilnika, po normativnim aktima koji su prevaziđeni, ali je formirano radno povjerenstvo koja će raditi na novom pravilniku , koji će biti efikasniji i učinkovitiji, navela je ona.

Građani što se ovog ureda tiče, vrlo brzo dobiju odgovore , a ukoliko ne dobijemo na vrijeme odgovore od nadležnih organa po žalbi , opet odgovor dobiju najdalje za mjesec dana.

Ona je apelirala na građane da ne gube strpljenje , da ne gube nadu, i da sigurno , i s puno povjerenja obraćaju se Odsjeku za žalbe, jer će Odsjek činiti velike napore da pomogne građanima u riješavanju njihovih problema bilo koje vrste.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!