RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Stjepan Bogutovac iz pera karikaturiste Hanušića

U svijetu karikature poznatiji po nadimku Hule, Husein Hanušić rođen je 1953. godine u Bijeljini, 1972. godine prelazi da živi i radi u Brčko. Zapošljava se kao prosvjetni radnik u Bos. Bijeloj a potom u Brčkom. Od 1987. godine stalno je zaposlen u Radio novinskoj ustanovi u Brčkom kao ilustrator, karikaturista i tehnički urednik u listu “Graditelj” – „Brčanske novine“.

U Brčkom je živio i djelovao sve do početka rata, kada je otišao u Austriju, koja je i danas njegova adresa.

Karikaturom se uspješno bavi već preko 40 godina. Svoje radove objavljivao je u gotovo svim listovima i časopisima bivše Jugoslavije, a sarađivao je i s uglednim austrijskim dnevnim listom “Die Presse”.

Jednu od svojih karikatura ovaj poznati svjetski karikaturista i Brčak, posvetio je i sportskom novinaru i reporteru Stjepanu Bogutovcu, koji i danas kao spoljni saradnik radi za RNU „Radio Brčko“Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Izložbom slika završeni “Frančeskovi dani”

Admir Kadrić

Kreativna Evropa vraća bosanskohercegovački film na evropsku scenu

Radio Brčko

Usvojen Program utroška sredstava tekućih grantova u oblasti sporta i kulture

Sanita Jerković Ibrahimović