RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

U ponedjeljak humanitarna predstava “Mali Princ” u Domu kulture Brčko

Premijera pozorišne predstave “Mali princ” dramskog studija “Arlekino”, koji djeluje u okviru brčanskog Preporoda, planirana za
ponedjeljak 2. juni, u Domu kulture Brčko, imaće humanitarni karakter. Sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran za pomoć ugroženim od poplava. Prikupljena sredstva će nakon premijere biti uručena kao pomoć studentima iz poplavljenih područja Brčkog, Gunje, Krepšića i Vučilovca, kazao nam je Ćazim Suljević, predsjednikom BZK Preporod Brčko.
Ovom predstavom dramski studio “Arlekino” obilježava dvostruki jubilej. Za deset godina rada i postojanja ovo je deseta pripremljena predstava.
Predstavu “Mali princ” francuskog autora Antoine de Saint-Exupéry režirala je diplomirana glumica i profesorica bosanskog jezika i
književnosti iz Brčkog Džana Krasnić Matanović, a uloge su povjerene članovima Arlekina koji su učenici srednjih škola iz Brčkog.
Premijera je planirana u ponedjeljak u 19.30 sati u Domu kulture Brčko, a ulaznice po cijeni od 5 i 10 KM se mogu kupiti na dan izvedbe predstave ili u Domu Islahijeta svaki dan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.