RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U povodu 22. godišnjice Distrikta “Preporod” upriličio koncert „Brčkom s ljubavlju“

U Brčkom je sinoć u okviru manifestacije obilježavanja 22. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine brčanski “Preporod” upriličio godišnji koncert pod nazivom „Brčkom s ljubavlju“ na kojem su predstavljeni rezultati rada tog društva u prethodnoj godini.

U programu su učestvovali članovi Mješovitog hora BZK “Preporod” Brčko, Ansambl pjesama i igara, članica brčanskog “Preporoda” i poznata interpretatorica sevdalinki Vesna Hadžić, magistrica violine Jasmina Kasumović, magistrica klavira Darija Kadrić, solistice Jasmina Pekić i Enida Mulamujić kao i brojni drugi članovi “Preporoda”.

Predsjednica BZK Preporod Brčko Adisa Osmić-Smajić je izrazila zadovoljstvo što “Preporod” učestvuje u manifestaciji obilježavanja 22.godišnjice Brčko distrikta naglasivši da je to svojevrsno priznanje za rad društva.

– Brčko distrikt je primjer zajednice ravnopravnih građana u kojoj svi imaju priliku pokazati svoja znanja, rad i vještine. “Koncert Brčkom s ljubavlju” je prilika da predstavimo sve ono što su naši saradnici i volonteri radili u prethodnoj godini, jer uprkos brojnim preprekama nastalim u vremenu pandemije uspjeli smo sačuvati kontiuitet i kvalitet našega rada – izjavila je Osmić- Smajić.

Koncertu brčanskog Preporoda prisustvovao je i predsjednik BZK “Preporod” Bosne i Hercegovine profesor Sanjin Kodrić. On je kazao da je u Brčko došao s namjerom da oda priznanje brčanskom “Preporodu” za sve ono što čini na promicanju bošnjačke i bosankohercegovačke kulture, a u svome obraćanju Kodrić se osvrnuo i na nedavno gostovanje Preporoda Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj.

– U organizaciji BZK “Preporod” Bosne i Hercegovine i Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj ove godine je u toj zemlji obilježen Dan nezavisnosti naše domovine. Prigodnim kulturno-zabavnim programom brčanski “Preporod” je predstavljao “Preporod” Bosne i Hercegovine. Dan nezavisnosti smo obilježili koncertima u Istanbulu, Bursi i Samsunu, te se ovom prilikom zahvaljujem Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj i ambasadoru Adisu Alagiću na izvrsnoj organizaciji kao i upravama navedenih gradova na divnom gostoprimstvu. A u Brčko sam večeras došao s namjerom da odam priznanje Brčacima za njihov vrijedan rad i izvrsno predstavljanje naše zemlje u Turskoj – izjavio je Kodrić.

Na koncertu su predstavljeni i rezultati rada  Fondacije porodice Bećirević, organizacije koja je nastala u okrilju “Preporoda”, a danas je samostalno udruženje koje stipendira nadarene studente i učenike iz Brčkog. Predsjednica Fondacije Samra Omerović je ovom prilikom uručila jednogodišnje stipendije za osam studenata dodiplomskog i postdiplomskog studija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Preporod Brčko: Dvije stotine polaznika uspješno završilo kurs stranih jezika

Mirsad Arnautović

Brčko: Prezentiran projekt za adaptaciju zgrade za dječju i adolescentnu psihijatriju

Radio Brčko

Upriličen tradicionalni Šahovski turnir u povodu Dana Brčko distrikta-BiH

Admir Kadrić