RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prezentiran projekt za adaptaciju zgrade za dječju i adolescentnu psihijatriju

U organizaciji BZK “Preporod” Brčko distrikta i Fondacije “Mentalno zdravlje za sve” Tuzla sinoć je u Domu islahijeta upriličena prezentacija projekta za adaptaciju zgrade namijenjene za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za psihijatriju u Tuzli.

O projektu je govorio  dr. Mevludin Hasanović, predsjednik UO Fondacije, koji je ovom prigodom ukazao na značaj očuvanja mentalnog zdravlja, ali i na mjere prevencije ranog prepoznavanja i liječenja poremećaja ponašanja.

“Nama je cilj da na ovim prostorima zaživi priča o Dječjoj i adolescentnoj psihijatriji jer se mnogi bave mentalnim zdravljem na neefikasan način. Uglavnom ljudi bilježe stvari, ali nemaju znanje da dijagnostikuju, otkriju i da liječe, a to mogu samo dječji psihijatri. Mi imamo razvijene kapacitete za odrasle u psihijatrijskim ustanovama, ali je potrebno napraviti ambijent gdje se mogu liječiti i mlađi. Imamo zgradu i projekt, ali nam trebaju dodatna sredstva jer želimo i roditeljima omogućiti da borave sa djecom”, istaknuo je dr. Hasanović, podjećajući da je za ovakvu jednu Kliniku, u kojoj će moći liječiti i Brčaci, rebalansom iz proračuna Distritka predviđeno 100.000 maraka.

U okviru prezentacije projekta otvorena je i izložba umjetničkih slika sa motivom levhi “ Donacijom do umjetničkog djela” Admira Bilalovića, koji je odlučio prihod od izložbe usmjeriti u humanitarne svrhe, točnije Fondaciji “Mentalno zdravlje za sve” Tuzla.

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Brčko večeras organizira 28. izložbu dokumentarne fotografije Ataha Mahića pod nazivom „Sto godina od velikog rata“.

Izložba je u Domu Islahijeta u 17:00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U povodu 22. godišnjice Distrikta “Preporod” upriličio koncert „Brčkom s ljubavlju“

Radio Brčko

Prof. dr. Mevludin Hasanović večeras na debati i radionici u brčanskoj Divanhani

Admir Kadrić

Brčko: Preporod organizovao promociju albuma “Sevdah i klasika”

Mirsad Arnautović