RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U toku besplatno učlanjenje u brčansku Biblioteku

Tradicionalno obilježavanje manifestacije “Mjesec knjige”, Biblioteka – Knjižnica Brčko distrikta BiH započela je ove godine besplatnim učlanjenjem za sve građanke i građane.

Besplatno učlanjenje građana u okviru manifestacije „Mjesec knjige“, vršiti će se u periodu od 1. do 30. oktobra tekuće, a osnovni cilj ove aktivnosti je promovisanje važnosti kulture čitanja.

„To je jedna od naših prvih aktivnosti u okviru obilježavanja manifestacije „Mjesec knjige“. Odlučili smo se da s tom aktivnošću krenemo nešto ranije, i svi koji nisu do sada bili naši članovi dobrodošli su da se u ovom mjesecu besplatno učlane“, kazala je direktor brčanske Biblioteke, Lejla Hogić.

Prema njenim riječima, Biblioteka zajedno sa područnim odjeljenjem u Gornjem Rahiću ima oko 2. 600 članova, od kojih je najviše učenika osnovnih i srednjih škola.

Naglasila je da se najviše čitaju svjetski klasici, bestseleri i lektire, te dodala da se građa Biblioteke godišnje ažužira kako bi se nabavilo ono što nedostaje i kako bi se išlo u korak sa svjetskim trendovima i savremenim izdavaštvom.

„Trenutno privodimo kraju nabavku za ovu godinu, a moram da naglasim da jako puno dobijamo i knjiga na poklon. Tako da koristim priliku da apeliram na građane da ukoliko imaju knjige koje im nisu potrebne da ih mogu pokloniti Biblioteci“, dodala je Hogić.

Kako je još rekla, u okviru obilježavanja manifestacije „Mjesec knjige“ planirane su i promocije regionalnih i zavičajnih pisaca, izložba, te seminar za bibliotekare ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

Hogić je na kraju podsjetila, da korisnici u Biblioteci i dalje moraju poštovati epidemiološke mjere, te da knjige koje korisnici vrate i dalje idu u karantin na 72 sata, te da je radno vrijema Biblioteke i dalje svaki radni dan od 7 i 30 do 15 30 sati.

Pozvala je još jednom građane da dođu i besplatno se učlane.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Промовисано “Мало чудо” Мехмеда Ђедовића

Brčko: Započela manifestacija “Mjesec knjige”

Mirsad Arnautović

Uskoro u Brčkom projekcija kratkog filma “Zašto čitati”

Suvad Alagić