RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Upriličena promocija romana “Kletva” autorice Jelene Bačić Alimpić

U sklopu manifestacije „Brčansko ljeto – Savski svijet“ sinoć je u Knjižnici Brčko distrikta BiH upriličena promocija romana „Kletva“ autorice Jelene Bačić Alimpić.

Bačić Alimpić je u svom posljednjem, dvanaestom romanu, čija se radnja odvija u vrijeme Dugog svjetskog rata, uzbudljivo i nadahnuto ispisala emotivnu i snažnu priču o neizmjernoj ljubavi, hrabrosti i odanosti.

„Roman „Kletva“ je omaž ljudskoj snazi. Njegova poruka je da je strah čovjekov najveći neprijatelj, što je i točno jer svi se mi zbog straha često bojimo uraditi ono što bismo trebali li što želimo. Mislim da se treba hrabro uhvatiti u koštac sa svim strahovima, prevazići ih, pobijediti i učiniti ono što nas čini sretnim i ono što naš život čini ljepšim“, kazala je Bačić Alimpić.

Voditeljica brčanske Knjižnice Lejla Hogić je istaknula kako su počašćeni što je Jelena Bačić Alimpić svoj najnoviji roman, koji je nastao u travnju, prezentirala i u Brčko distriktu.

„Jelena Bačić Alimpić je autorica iz Srbije koja je veoma popularna kod nas. Imamo čast prezentirati ovaj roman koji je vrlo tražen i jako smo ponosni na to“, istaknula je Hogić.

Promociju romana „Kletva“ posjetio je veliki broj ljubitelja književnosti iz Brčko distrikta i okolnih gradova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

„Brčansko ljeto-Savski cvijet“ posjetio veliki broj turista

Gorana Antić

Јелена Бачић Алимпић у Брчком: „Нисам крива“

Brčko: Veče sa Jelenom Bačić Alimpić u Omladinskom centru u petak 12. novembra

Radio Brčko