RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Nova izložba dokumentarne fotografije Ataha Mahića

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Medžlis Islamske zajednice Brčko, zajedno sa Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“, sinoć je upriličio 27. samostalnu izložbu dokumentarne fotografije autora Ataha Mahića.

„Ovo je inače, moja deseta tematska izložba koju sam, u povodu jednog od Bajrama,  pripremio ovdje u Islahijetu, a obuhvata 110 fotografija i to načinjenih u periodu od 1886. do 1945. godine. Fokusirana je rad kulturnih društava „Gajret i Islahijet“, rekao je autor Atah Mahić.

O postavci su govorili poznati brčanski karikaturista Husein Hanušić-Hule i predsjednik „Preporoda“ profesor Edin Jašarević.

Inače, u ime organizatora Medžlisa islamske zajednice Brčko, predsjednik Hajrudin Omerović ukazao je na značaj izloženih fotografija sa aspekta ko je kad i kako djelovao u Brčkom, iskoristivši priliku i da uputi čestitke u povodu predstojećeg Kurban bajrama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom održana manifestacija “Europski tjedan sporta”

Sandra Živković

Brčko: Održana izložba “Sto godina od velikog rata” Ataha Mahića

Radio Brčko

Sarajevo: Peto izdanje ‘Golf-Festa’ okupilo vlasnike automobila marke ‘golf’ iz BiH i zemalja okruženja

Vladimir Matijević