RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pomoć ekipa iz Turske, Makedonije i Njemačke od velikog značaja

Brčko distrikt BiH raspolaže specijalnim ekipama iz Turske, Njemačke i Makedonije, koje su trenutno raspoređene uz korito rijeke Brke.

Uroš Vojnović, šef Odjela za javnu sigurnost brčanske vlade, istakao je da ekipe iz Turske i Makedonije sa pumpama velikih kapaciteta, rade na ispumpavanju voda, kao i jedna ekipa iz Njemačke, dok druga radi na testiranju kvaliteta i prečišćavanju voda.

„Ono što nam ne ide u prilog je da nivo rijeke Brke i dalje nije povoljan, ali nadamo se da ako za vikend ne bude prevelikih iznenađenje, da bi se u slijedećoj nedjelji njihova efikasnost mogla dobro pokazati“, istakao je Vojnović.

Prema njegovim riječima, Brčkom nedostaje još pumpi i isušivača, a možda čak tokom dana pristigne i jedan dio, jer je ovaj odjel kako je rekao, koji je u stalnoj saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i drugim organizacijama, već izvršio trebovanje ovog materijala.

Vojnović je podsjetio da je sistem civilne zaštite kompleksan, ali da u poslijeratnom vremenu nažalost nikada nije razvijan, te da je ova situacija bila prilika da se vidi puni doprinos određenog dijela nevladinog sektora.

Još je rekao da se paralelno sa svim ovim aktivnostima, pokušava da svi vladini odjeli u okviru svojih nadležnosti preuzmu sve aktivnosti na terenu.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.