RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Nekoliko simpatičnih i neugodnih situacija u kojima se nalaze trudnice

Iako je saznanje da ste u drugom stanju jedno od najljepših, trudnoća donosi i velike promjene sa sobom. Osim što se vaše tijelo konstantno mijenja morat ćete koristiti kupatilo svakih pet minuta, od mirisa pržene hrane će vam biti mučno ili će vas probuditi grč usred noći.

Bez obzira koliko mislite da ste spremni trudnoća će vas dovesti u neke urnebesne i neočekivane situacije.

Postat ćete jako emotivni i moći ćete zaplakati apsolutno zbog svake sitnice. Osim toga smjenjivat će se i raspoloženja sreće i tuge.

Ne brinite, sve to je normalno. Koristit ćete kupatilo više nego ikada i to najčešće ili kada niste u blizini kupatila ili kada ste naročito umorni. Da ne spominjemo nezgodne situacije kada se smijete ili nakašljete. Kada ostanete trudni jedva ćete čekati da vam stomak počne rasti, a kada uđete u visoku trudnoću željet ćete da je manji i da prestane rasti.

Noćni obroci postat će navika. Jedan od razloga je stalni osjećaj gladi zbog čega su povećane potrebe trudničinog organizma za energijom i kalorijama. Primjetit ćete da ćete tijekom trudnoće dobiti beskonačno mnogo savjeta koje nikome niste ni tražili.

Osim toga teško ćete se saginjati, posebno će biti neugodno ako vam nešto veoma bitno padne na pod. Češće ćete uočavati trudnice.

U posljednjim mjesecima nećete moći spavati. U trudnoći je najčešća žudnja za čokoladom i slanim namirnicama. Jedno od objašnjenja za to jeste da se sklonosti ka hrani mijenjaju tijekom graviditeta i da one uslovljavaju šta će žena da odabere za jelo.

U ovom periodu kosa će vam postati kao lijepa i gusta. Hrkat ćete poput traktora. Često ćete zaboravljati stvari i biti odsutni. Svaka žena koja je bila trudna iskusila je pojavu lošeg pamćenja i gubljenja stvari, a naučnici kažu da je to sasvim normalna pojava u kasnijim stadijima trudnoće.

Izvor: www.vecernji.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Šta ne treba raditi odmah nakon buđenja?

Radio Brčko

Kako da najlakše očistite sudoper?

Radio Brčko

Kako da sakrijete tetovažu kada idete na razgovor za posao? (Video)

Radio Brčko