RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U tijeku spašavanje stanovništva i stoke s područja Vučilovca i Krepšića

Akcija spašavanja stanovništa i stoke s poplavljenih područja Vučilovca Krepšića i dijelom Gorica i dalje je u tijeku.

Vrši se prema riječima Uroša Vojnovića pročelnika Odjela za Javnu sigurnost Vlade distrikta Brčko izvlačenje stanovništva i stoke te dostava hrane i drugih potrepštiona stanovništvu koje ne želi napustiti svoje domove.

On je istakao da je tijekom noći došlo do nekog rasta vode kod Crkve u Krepšiću , ali je sve pod kontrolom i da je situacija uredna i on očekuje da će doći do stabiliziranja situacije još koliko sutra.

Vojnović kaže da će sutra od Policije distrikta Brčko zahtjevati zabranu ulaska čamaca na prostor Vučilovca i pojačati mjere sigurnosti što se tiče stanovništa i objekata .

Ono što smo do sada uradili je to da smo dostavili hranu u Vučilovac dok sada   imamo situaciju da jedni žele napustiti kuće i izvući stoku , dok drugi to ne žele, i imamo neusuglašene stavove , tako da smo jedan dio ljudi i stoke evakuirali , kaže Vojnović i navodi da je veoma teško teško životinje prevlačiti putem plovnih objekata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.