RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

POPLAVE U TURSKOJ: Zatvoreni putevi, pokrenuta klizišta!

Veći deo Turske pogodile su obilne kiše, a situacija je najteža u Zonguldaku na severozapadu i Adani na jugu zemlje.

Na više mesta je došlo do zastoja u saobraćaju. Zbog obilnih kišnih padavina, na nekim deonicama puta došlo je do aktiviranja klizišta.

U naselju Singapur Evleri došlo je do rušenja mosta. Nakon povlačenja vode sa ovog područja, počelo se sa utvrđivanjem šteta koje su nastale usled poplava.

 

U mestu Duzdže voda je ušla u nekoliko kuća i poslovnih objekata, a put je zatvoren za saobraćaj. Jako nevreme u okolini ovog grada traje od sinoć.

Vatrogasne ekipe, policija i žandarmerija pomažu građanima pogođenim poplavama. I na području opšine Samsun u toku su akcije spašavanja i pomaganja građanima sa ovog područja.

Izvor:Radiosarajevo

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.