Magazin

Rafting/kajak regata na Uni od Štrbačkog buka do Bihaća

Javno preduzeće “Nacionalni park Una” i partneri u petak, 30. jula organizirat će jednodnevni rafting “Rafting/kajak regata na Uni emocija i sjećanja” na relaciji od Štrbačkog buka do Bihaća.

-Ideja je proizašla zbog nemogućnosti održavanja tradicionalne Internacionalne turističke Una – regate, koja je sa organizacijskog aspekta veoma kompleksna manifestacija, te ni ove godine nisu stvoreni uvjeti za njeno normalno održavanje, uzimajući u obzir propisane epidemiološke mjere koje su na snazi. Jednodnevni sportsko-zabavni događaj organizirat će se s ciljem da se zadrži tradicija i kultura, te emocije i sjećanje na prethodne Una – regate, a u vjeri da će se ista naredne godine održati u punom kapacitetu i sjaju – kazala je Emina Štrkljević iz Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”.

Za sve učesnike jednodnevnog raftinga, ali i građane Bihaća osigurana su brojna sportska i zabavna dešavanja tokom sutrašnjeg dana.

-Prije početka same plovidbe, održat će se takmičenje skipera u skokovima sa spektakularnog vodopada Štrbački buk. U okviru manifestacije su i tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta u Bihaću u organizaciji Gradskog sportskog saveza Bihać, dok Udruženje ABC organizira i Blobbing takmičenje na bihaćkoj gradskoj plaži Beton. Za zabavni dio programa pobrinut će se bosanskohercegovačka muzička zvijezda Amel Ćurić, nakon dolaska svih učesnika na Gradsku otoku u Bihaću – dodala je Štrkljević.

Organizatori očekuju i više od 500 učesnika na jednodnevnom raftingu, kojim će se barem donekle pokušati nadomjestiti 48. Internacionalna turistička Una – regata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button