BiH

Vodostaji Une i Sane stagniraju

Visina Une u Novom Gradu jutros je 512 centimetara, a Sane 544 centimetara, a vodostaji obje rijeke trenutno stagniraju, rečeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje. Zbog vodostaja Une, koji je u Novom Gradu sinoć u 22.00 časa iznosio 511 centimetara, na sjednici Štaba za vanredne situacije proglašene su vanredne mjere odbrane od poplava.

Zaplavljeno je dvadesetak kuća i velika površina je pod vodom.

Tokom noći je Sana dostigla 546, a Una 514 centimetara, a zatim su vodostaji bili u blagom opadanju.

U Novom Gradu danas nema nastave u osnovnim i srednjim školama, a ne radi ni dječiji vrtić “Pčelica Maja”.

Voda je u ovoj opštini presjekla više putnih pravaca, a nakon povlačenja Japre od sinoć je prohodan put Blagaj-Budimlić Japara.

Zbog izlivanja Sane od jutros je na magistralni put Novi Grad-Prijedor, u mjestu Dragotinja zatvoren saobraćaj za putnička vozila.

Sjednica Štaba za vanredne situacije počeće u 8.00 časova.

Izvor: Srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close