RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Савјети за његу и стилизовање косе након 65. године

У шесдесетим годинама има много тога у чему би требало да уживате.

Уз мање пословних обавеза можете више да се посветите себи, блиским људима и активностима које волите. То подразумијева и његу и стилизовање косе.

Најбољи и најбржи начин да освјежите свој изглед је да промијените фризуру.

Ако је дуга и увијек пуштена коса била ваш препознатљив стил годинама, послије 65. може да постане велико оптерећење. Зато треба да знате које грешке би требало да избјегнете.

“Дуга равна коса може да доведе до тога да ваше лице изгледа грубље. За зрело доба важно је бирати изглед који ће дати ефекат ублажавања бора и ситних неправилности”, каже Ђина Ривера, професионална фризерка.

Она истиче да су за ту сврху идеалне слојевите фризуре које ће уоквирити лице. Остале опције укључују дуже шишке, слојевити боб и косу дужине до рамена.

Будите опрезни са бирањем боје

Боја је једнако важна као и фризура. Чак и само избор фарбе може у потпуности да промијени ваш изглед.

Превише тамне боје могу да истакну године, као и хладнији тонови свјетлијих боја. Пепељасти праменови, посебно они који су настали уз примјену хидрогена, могу да додају године, а циљ је да задржите топлину, која коси даје сјај и младолику живост.

Избјегавајте везивање косе у реп

Иако је везивање косе најједоставнији и најпрактичнији начин да увијек имате уредну фризуру, ова метода прилично штети коси.

Веома затегнут реп може да оштети власи и коса ће због тога бити веома танка и ломљива, што може да доведе до опадања, па чак и повлачење косе.

Без обзира на године, можете да практикујете сопствени стил, с тим што ћете га додатно прилагодити свом добу.

Како бисте избјегли оштећење власи, реп не затежите сувише чврсто, користите памучне мекане гумице за косу и избјегавајте да везујете косу када је мокра. Прије спавања распустите косу како би власи у току ноћи могли да се одморе.

Уложите у нове производе

Најбољи дио у побољшавању рутине његе косе је у улагању у нове производе. Квалитетан хидратантни шампон, регенератор и средсво за заштиту од топлоте неопходни су, будући да су зрели праменови обично сувљи и тањи.

Витамини, специјализовани третмани за његу, такође могу ојачати косу. То подразумијева и пешкире од микровлакана, који ће спријечити трење и увијање косе, као и четку са флексибилним длачицама која неће оштетити косу при чешљању.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

‘Dan jednakih plata’ – Smanjena razlika u platama muškaraca i žena u Beču

Radio Brčko

Košarka A-1 liga žene KS Federacije: OKK “Spars” Brčko – KK “STARTz” Tuzla 65 : 58

Radio Brčko

Talibani kažu da će ženama u Afganistanu biti zabranjeno bavljenje sportom

Radio Brčko