RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština danas usvojila novi Zakon o igrama na sreću u Distriktu

Gotovo jednoglasno na današnjem zasjedanju brčanske Skupštine zastupnici su usvojili novi Zakon o igrama na sreću u Distriktu uz prihvaćenih 46 amandmana počev od onog najznačajnijeg koji određuje gdje sve mogu biti locirani aparati za klađenje odnosno kladomati, preko toga na koji način će se raspoređivati, po ovoj osnovi, očekivani uvećani poreski prihodi, do prolongiranja primjene zakona, planiranog za početak ove na drugu polovinu tekuće godine.

„Novi zakon predstavlja unapređenje u ovoj oblasti naročito zbog uključivanja i nekih igara na sreću koje do sada nisu bile obuhvaćene zakonom, ali i uvođenje više reda i kontrole kad su u pitanju klasične igre na sreću“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Siniša Milić

Na odredbe ovog zakona suzdržana su bila dva zastupnika SBB-a, uz obrazloženje da je zakon morao biti još kvalitetniji, te da se išlo na pogodovanje, kako je rekao poslanik Halih Ljuca, „i drugoj strani“.

Protiv zakona je glasao samo nezavisni zastupnih Abdulah Iljazović uz tvrdnju da “usvojenim odredbama zakona mogu biti najzadovoljniji vlasnici kladionica“.

Pri kraju prijepodnevnog zasjedanja zastupnici su dali podršku i Finansijskom planu Radio-novinske i izdavačke ustanove “Radio Brčko” za tekuću godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Jednom mjesečno izvještaj o toku fiskalizacije u Distriktu

Admir Kadrić

Brčanski Parlament: Podjele oko Zakona o javnoj imovini

Admir Kadrić

Брчко: Пријем за рукометаше “Јединства 2015”

Radio Brčko