RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У Копаницама траје жестока борба против набујале Саве

Спасилачке тимови, на челу са Антом Домићем, градоначелником Брчко дистрикта, утврђују тзв. помоћну Даброву брану широког обухвата од око 350 до 400 метара између пробијених дијелова насипа, сазнајемо са мјеста догађаја.

Према Домићевим ријечима, који се од јутра налази на терену у овом мјесту, већ је утврђено око 150 метара односно једна трећина овог импровизованог насипа из правца Вучиловца односно бране која не пропушта воду.

„Међутим, највећи дио воде и даље долази кроз, још увијек браном, незаштићени дио насипа. Иако су тешки услови за рад, за сада смо добро организовани и очекујем да ће се хеликоптером успјети превести довољно челичних јежева и џамбо врећа како бисмо затворили проток воде на другој страни према Орашју. Не знам да ли ћемо данас моћи све завршити, али ћемо успјети урадити велики дио посла“, рекао је Домић.

Од како траје акција санирања насипа у Копаницама хеликоптером су спуштена 32 јежа и око 30 врећа са пијеском. Тимови на терену, моторним пилама, режу стабла и доносе вреће са пијеском које се слажу на Даброву брану и у сваком моменту долази све више спасилаца, полицајаца и оних који помажу у санирању насипа.

Ekipe obaraju stabla kojima se utvrđuje tzv. Dabrova brana. Pogledajte video:

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.