RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHMagazin

Svjetski sajam nauke, inovacija i kreacija 28. i 29. maja u Sarajevu

Jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija – prvi Sarajevo Maker Faire, bit će održan 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije FabLab.

Na Maker Faireu, koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

– Upoznat ćete zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsavremenije VR opreme. Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera, a bit će organizirano i više od 20 radionica za najmlađe od četiri do 18 godina – poručuju iz FabLaba.

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu. Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad. Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća, saopćili su organizatori.

Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Sajam Sarajevo Maker Faire bit će otvoren za posjetioce u subotu, 28. maja od 10.00 do 18.00 sati, a u nedjelju 29. maja od 10.00 do 15.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo: Na Vilsonovom šetalištu postavljen 3D model planete Zemlje težak 150 kg i širok 10 m

Sandra Živković

Veliki interes posjetilaca za Trebevićku žičaru

Pretresi u Sarajevu, Brezi i Travniku, među 16 osumnjičenih i biznismen Zijad Blekić

Radio Brčko