RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiMagazin

Tony Cetinski Brčacima osobno uručio humanitarnu pomoć

Poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski posjetio je danas Brčko kako bi uručio humanitarnu pomoć koju je prikupio sa suprugom Dubravkom za žitelje Slavonije i Posavine koji su ugroženi nezapamćenom poplavom. U Brčanskom Caritasu podijelio je preko 800 litara flaširane vode, razne higijenske potrepštine, hranu i pelene za bebe, te razne prehrambene proizvode.

Prije Brčkog pomoćsu uručili u nekoliko mjesta županjske Posavine i u Orašju. Najavio je uskoro novi dolazak sa još pomoći, ali i nastup na humanitarnim koncertima za sve ljude pogođene poplavom.

Kako je kazao, čim je čuo što se dešava u Bosni odmah je prekinuo turneju koncerata u Njemačkoj i sa suprugom započeo prikupljanje pomoći. S obzirom da mu je supruga rođena Vinkovčanka, za bazu su, kaže, uzeli Vinkovce i u Slavoniji će boraviti još neko vrijeme i prikupljati humanitarnu pomoć.

Na uručenoj pomoći, u ime brčanskog Caritasa, zahvalio im se fra Marko Stjepanović, župnik Župe Zovik.

Tony Cetinski prva je estradna ličnost koja je došla u Brčko i pružila pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kako je kazao, nadati je se da će i drugi učiniti slično u ovakvoj situaciji.

tony pomoc 3 tony pomoc 1 tony pomoc 2 tony pomoc

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.