RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nije obilježena obilaznica od Brčkog do Orašja i Banja Luke. Mnogi vozači lutaju po Laništima

S obzirom da je magistralna cesta Bijeljina – Šamac u Krepšići zatvorena za sav promet do daljnjeg, vozačima na putu od Brčkog prema Orašju i Banja Luci, i obratno, najbliži obilazni pravac je preko Grbavice, Ulica, Donjeg Vukšića i Laništa prema Lončarima. Tim pravcem još od prije par dana odvija se obilazni promet.

No, s obzirom da ni mnogi žitelji Brčko distrikta ne poznaju te seoske ceste, a kamo li putnici prolaznici iz drugih općina i država, danas smo sreli mnogo vozača koji su tražili pomoć i informacije kako proći tim pravcem, a bilo je puno i onih koji su lutali.

Na raskrižjima tih seoskih cesta postoje putokazi za susjedna sela ali ne i gradove. Nadležni iz J.P. “Putevi Brčko” trebali su na vrijeme primjetiti taj nedostatak i barem improviziranom prometnom signalizacijom trasirati obilazni put. Posebno stoga što je evidentno da će se ta obilaznica koristiti još neko vrijeme dok se ne osposobi promet preko Krepšića do Lončara.

Nadamo se da će ovu primjedbu nadležni vidjeti i brzo intervenirati u interesu ugleda Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.