Magazin

U Rumuniji pronađen 300 godina star vojni šljem iz osmanskog perioda

Policija u rumunskoj provinciji Argeš objavila je da je pronašla 300 godina star artefakt, za koji se pretpostavlja da je vojni šljem iz osmanskog perioda.

Bio je pripremljen za prodaju na jednoj internet platformi.

U saopćenju policije Argeša, navedeno je da je u kući 55-godišnjaka koji živi u gradu Stefanesti pronađena “osmanska vojna kaciga”, za koju se procjenjuje da je iz 18. vijeka.

Naveli su da je potraga za artefaktom, koji je pripremljen za prodaju na platformi na kojoj se prodaju historijski i antički artefakti, obavljena u koordinaciji Tužilaštva pri Sudu u Piteštiju, u okviru krivičnog predmeta u kojem su vođeni uviđaji za krađu i prikrivanje predmeta kulturnog naslijeđa.

https://federalna.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button