RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Uzeo bankama 500.000 eura i podijelio siromašnima!

Da bi oteo bogatima kako bi dao siromašnima, nekadašnji Robin Hood služio se mačem. Današnji se služi hemijskom olovkom.

 Evropska policija već punih 14 mjeseci pokušava uhvatiti Španca Enrica Duranda koji je godinama dizao kredite u španskim bankama i davao taj novac ljudima koje su banke ogolile do kože, prenosi Jutarnji.hr.
Durand, naravno, ni u jednom trenutku nije pomišljao vraćati kredite, već je ovaj pothvat vidio kao dobročinstvo prema poniženima i osiromašenima koji su na prosjački štap dovedeni bezobzirnošću financijskih institucija.
Do 2009. razdijelio je više od pola miliona eura koje je digao u 68 kredita kod 39 španskih banaka.Za prvi sam se kredit prijavio na vlastito ime i bio sam odbijen. Nakon toga napravio sam lažnu kompaniju i preko nje ishodio novac koji sam poslije dijelio, rekao je Durand na Skypeu skrivajući se na nepoznatoj lokaciji. Prijeti mu i do 8 godina zatvora, no skriva se računajući, baš kao i nekadašnji Robin Hood, na mrežu zahvalnih ljudi kojima je pomogao u životu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.