RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

За многе државе ЕУ је прерано да укину помјерање казаљки у 2019. години

За многе државе у ЕУ прерано је да укину помјерање казаљки у 2019. години, изјавио је аустријски министар саобраћаја Норберт Хофер.

Он је новинарима рекао да је потребно пронаћи компромис за већину земаља, јер су многе чланице Уније резервисане када се ради о промјени система рачуња времена у 2019. години.

Владе чланица ЕУ започеле су дискусију о томе да ли да укину помјерање казаљки два пута годишње, као и о томе када ће то бити спроведено.

Дискусија је започета поводом сумњи у то да ће захтјеви бити испуњени 2019. године, као што је предложила Европска комисија.

Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер прошлог мјесеца представио је план укидања помјерања казаљки у Европи, који би требало спровести сљедеће године.

Приједлог је услиједио након што су милиони људи одговорили на анкету и затражили да се прекине пракса упражњавана деценијама.

Хофер је рекао да су многе земље истакле да постоји низ питања која треба ријешити и да је једна од држава напоменула да је за припрему авио-индустрије за тако нешто потребно 18 мјесеци.

Он је нагласио да се Аустрија сагласила да треба промијенити праксу, с обзиром на то да помјерање казаљки има негативан ефекат на људе и животиње, те да није постигнут изворни циљ чувања енергије.

Дански министар саобраћаја Оле Бирк Олесен изјавио је да је неопходна пуна јавна дебата, која у Данској још није одржана, те да није реално да се помјерање казаљки укине 2019. године.

Извор: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Cijena gasa u Evropi prvi put u istoriji premašila nivo od 2.000 dolara

Radio Brčko

У Аустрији данас на снагу ступиле пооштрене епидемиолошке мјере

Radio Brčko

Austrija od 4. juna uvodi “domaću” verziju “zelenog pasoša”

Radio Brčko