RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Cjepiva protive gripe očekuju se do 15. studenog


Pododjel za javno zdravstvo u Vladi Brčko distrikta kao i svake godine proveo je proceduru i izabrao najboljeg ponuđača za nabavu cjepiva protiv gripe. Šefica ovog Pododjela Anđa Nikolić izjavila je da do polovine narednog mjeseca očekuju isporuku dovoljne količine cjepiva, točnije 2.750 doza koliko je naručeno.

S obzirom da građani često dolaze u Dom zdravlja, kako bi se informirali o tome kada će stići cjepiva, Nikolićka kaže da cjepiva moraju proći proceduru provjere u Agenciji za lijekove, a nakon koje će, na osnovu Odluke o cijepljenju stanovništva Brčko distritka za sezonu 2018./2019. godine, javnost biti upoznata o detaljima.

Prema dosadašnjim kriterijima pravo na besplatno cjepivo imaju osobe starije od 65 godina, kronični bolesnici, osobe s posebnim potrebama, korisnici socijalne pomoći, obitelji poginulih boraca, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, dobrovoljni darivatelji krvi koji su dali krv više od deset puta, korisnici kolektivnih smještaja i zaposlenici zdravstvenih ustanova.

Cijena pojedinačnog cjepiva protiv gripe za ostale građane bi ove  godine trebala koštati oko 20 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ove zime nema zabilježenih slučajeva sezonske gripe

Sandra Živković

Saopćenje Odjela za zdravstvo i ostale usluge (22.03.2020.)

Radio Brčko

U Brčko distrikt stigla nova pošiljka PCR testova za brzu detekciju koronavirusa

Suvad Alagić