BiHOglasi

Mirza Čelik novi predsjedavajući Skupštine KS

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koju je danas sazvala dopredsjedavajuća Smiljana Viteškić na inicijativu 18 zastupnika iz Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF), usvojila je odluku o smjeni predsjedavajućeg Elmedina Konakovića (Narod i Pravda) i imenovala Mirzu Čelika (SDA) na tu poziciju.

Viteškić je kazala da će odluke koje danas budu donesene na sjednici Skupštine biti objavljene u Službenim novinama i da će biti validne.

Sjednici ne prisustvuju zastupnici iz Naroda i pravde, Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP), koji tvrde da sjednica nije legalna te da će donesene odluke biti ništavne.

Od članova Vlade, sjednici prisustvuje ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić.

Šef Kluba SDA Mahir Dević ranije je tražio da se tokom dana održi nova sjednica na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta za  2019. i budžet za 2020. godinu.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button