RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Konaković: Ovo nije sjednica, odluke koje sada usvoje su pravno ništavne

Ovo nije sjednica, nema nikakve pravne akte, službe danas ne opslužuju. Mi ćemo sutra pripremiti dokument, a u ponedjeljak ići prema Ustavnom sudu – kazao je novinarima dosadašnji predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Komentirajući sjednicu nove većine istakao je da su ”uletjeli u stupicu te da se danas dešava puč u Kantonu Sarajevo”.

– Danas SDA, SBB i DF demonstriraju najgori mogući oblik udara na sistem i derogiraju dokumente na kojima leži pravna država i šalju poruku šta hoće da rade – rekao je Konaković te dodao da će zbog ovoga biti paralizovana uspostava vlasti duži period.

Naglasio je da su novoj većini zakazali sve što su tražili, te da su planirali o svemu raspravljati na redovnoj sjednici 16. januara.

– Odluke koje oni sada usvoje su pravno ništavne, to ćemo lako na sudu dokazati. Predsjedavajući ne može obnašati tu funkciju dok ne bude imenovan na regularnoj sjednici – poručio je Konaković.

Istakao je da bi za 20-ak dana legalno bila formirana nova većina, a da ovako idu do vlasti po svaku cijenu.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Konaković-Waltmans: Opredjeljenje za unapređenje bilateralnih odnosa BiH i Holandije

Брчко: Проширена сједница ОО Народ и Правда

Vladimir Matijević