RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom, BiH, Albanijom i Sjevernom Makedonijom

Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom, BiH, Albanijom i Sjevernom Makedonijom, a za ulazak će najvjerovatnije biti potreban negativan pi-si-ar /PCR/ test ili serološki test ELISA, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Prema njegovim riječima, odlučeno je da se granice otvore na zahtjev turističke privrede.

“Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava, što znači da se izjednačava kriva”, rekao je Mugoša.

On je naveo da je u ovoj fazi i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

“U fazi smo poravnavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi zajedno se ne ponašamo dovoljno odgovorno jer imamo 50 do 60 slučajeva dnevno iako mnogo testiramo, oko 450 u prosjeku”, rekao je Mugoša.

S obzirom na to da se bliže izbori 30. avgusta, Mugoša je za televiziju “Vijesti” izjavio da ne očekuje bilo kakav rizik od povećanja broja oboljelih.

“Ako poštujemo mjere – nošenje maski, distancu, onda izbori nemaju velikog uticaja niti će biti razlog za veće obolijevanje ljudi”, smatra Mugoša.

On je rekao da će do kraja sljedeće sedmice imati konkretne preporuke za otvaranje škola, a da će vrtići sigurno početi sa radom od septembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Crna Gora – Izbori: DPS ostaje najjača stranka, ali opozicija ima većinu glasova

Radio Brčko

Izvoz roba iz BiH za 1,1 milijardu KM manji u odnosu na prošlu godinu

Radio Brčko

Rat zbog Ś i Ź u Crnoj Gori

Radio Brčko