RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Дачић: Став Србије непромијењен, санкције Русији могуће уколико грађани почну да трпе штету

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је од почетка рата у Украјини став Србије исти и да је Србија оставила отворену могућност увођења санкција Русији.

Поновио је став да би санкције могле бити уведене ако привреда и грађани Србије почну да трпе непоправљиву штету, односно уколико буде додатних притисака, али да за сада, није било потребе да се санкције Русији разматрају.

Он је истакао да “ова власт неће довести земљу у изолацију”.

Дачић је на телевизији Хепи рекао да трговинска размјена Србије са Русијом никад није била велика, једва две до три милијарде долара и да је од тога већина била увоз енергената из Русије, а да сада они који су, како је рекао, наводно увели санкције, имају већу трговинску размјену са Русијом него раније.

Шеф србијанске дипломатије рекао је да Србија од почетка подржава територијалну цјеловитост Украјине и да је увијек гласала за такве резолуције Уједињених нација.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.