RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Državni organi Crne Gore počeli popis vjerskih objekata SPC-a

Ne čekajući početak najavljenog ekspertskog dijaloga pravnih timova Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade Crne Gore o spornim dijelovima ovog zakona, Upravi za imovinu počela je stizati dokumentacija o statusu vjerskih objekata u Danilovgradu, Nikšiću i Gusinju.

Ovi akti, navodi se u tekstu, tiču se manastira Ostrog i Ždrebaonik, kao i drugih hramova i dobara.

Advokat Mitropolije Dalibor Kvarić rekao je da je vladina priča o dijalogu prevara kako bi u tišini provodili zakon, pripremali dokumetaciju i dostavljali je nadležnim organima.

List podsjeća da je najveći problem državnih činovnika nepoznanica kako je crkvena imovina uopšte mogla da bude upisana kao svojina SPC-a.

“Velika nam je nepoznanica kako i na osnovu čega je upis izvršen i šta je to motivisalo pojedine katastre da mogu upisivati imovinu na SPC”, rekao je za Pobjedu direktor Uprave za imovinu Blažo Saranović, najavljujući postupke za reviziju ovih uknjižbi.

Izvor: Klix

Foto: MCP

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Црна Гора: Нула посто пореза за соларне панеле?

Radio Brčko

Državljanka Srbije pokušala da proda maloljetnu djevojčicu u Crnoj Gori za 500 evra

Radio Brčko

Rat zbog Ś i Ź u Crnoj Gori

Radio Brčko