RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Караџић смирен дочекује изрицање правоснажне пресуде и нада се позитивном епилогу

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић смирен дочекује данашње изрицање правоснажне пресуде у Хагу, нада се позитивном епилогу и вјерује да ће неправда према њему бити исправљена, пишу “Вечерње новости”.

Караџић вјерује да ће Жалбено судско вијеће исправити неправду из првостепене пресуде и уважити аргументе из његове жалбе, будући да је прецизно указао на многе нелогичности и површности у закључивању првостепеног вијећа.

Први предсједник Српске, који је на више мјеста доказао да су његову кривицу утврдили само на основу претпоставки, због тога је велики оптимиста и убијеђен да се не може два пута зажмурити пред истином и чињеницама.

Његов брат Лука Караџић рекао је за “Новости” да се Радован добро држи и да вјерује да је правда достижна.

“Најбоље познаје свој предмет, зна да је било много лажних свједочења и због тога је оптимиста. Свима нам је улио наду да ће се овај процес добро завршити, тако да се сви надамо и вјерујемо у правду”, рекао је Лука.

Уочи јавног саопштавања пресуде, Караџић је послао “Вечерњим новостима” четири своја афоризма која је написао у притвору у Схевенингену – “Ко ујутру прогута свој понос, можда нешто и вечера”, “Нова говорна мана: СПОРАЗУМ се изговара као СПОРАЗИМ”, “Он је будала, али енергична будала” и “А ко стоји иза пропалог човјека?”.

Караџић је прије двије године у Хашком трибуналу осуђен на 40 година затвора за наводни геноцид у Сребреници, злочин против човјечности, кршење закона и обичаја ратовања и учешћа у удруженом злочиначком подухвату.

Од 11 тачака осуђен је за 10.

Караџић се у овом поступку сам бранио, али је имао правни тим који му је помагао.

Сам је писао жалбу на прву пресуду од 2.000 страница и затражио да буде ослобођен кривице.

Изрицање другостепене пресуде Радовану Караџићу почеће данас у Хагу у 14.00 часова, са одложеним преносом од 30 минута.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Radio Brčko

Потврђена другостепена пресуда: Ратко Младић осуђен на доживотни затвор

Radio Brčko

Brčko: Optuženi za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića dobili ukupno 118 godina zatvora

Admir Kadrić