RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

MMF: Pad ekonomije u Crnoj Gori 12 odsto, u Hrvatskoj devet, u BiH 6,5 odsto

Crnogorska ekonomija u ovoj godini trebalo bi da oslabi 12 odsto, Hrvatska devet, a BiH 6,5 odsto, nova je prognoza Međunarodnog monetarnog fonda.

mmfMMF je za ovu godinu prognozirao pad BDP-a i ostalih zemalja regiona.

Prema MMF-u, BDP Hrvatske će pati devet odsto, Albanije i samoproglašenog Kosova po 7,5 odsto, BiH 6,5 odsto, Sjeverne Makedonije 5,4 odsto i Srbije od 2,5 odsto, prenose podgoričke “Vijesti”.

MMF je u aprilu prognozirao pad crnogorskog bruto domaćeg proizvoda od devet
odsto.

Prema oktobarskom izvještaju MMF-a, navodi se da bi BDP u narednoj godini trebalo da ojača 5,5 odsto, a u 2025. godini tri odsto.

MMF, kada je u pitanju bilans tekućeg računa u Crnoj Gori, u ovoj godini predviđa manjak od 14,2 odsto, narednoj 13,6 odsto, a za 2025. godinu 9,1 odsto.

MMF je u najnovijoj prognozi naveo da će globalna recesija, koju je izazvala pandemija virusa korona, biti slabija nego što se očekivalo ove godine zahvaljujući održivoj aktivnosti u drugom kvartalu u naprednim ekonomijama i Kini.

MMF računa na smanjenje svjetskog BDP-a 4,4 odsto, odnosno 0,8 odsto manje od procjene saopštene u junu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Registriran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

Radio Brčko

Грађанима доступна апликација за бесплатну правну помоћ током пандемије

Radio Brčko

Milićević: FBiH ne treba Međunarodni monetarni fond

Radio Brčko