RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Модел закључавања свих градова у Црној Гори и даље опција

Модел потпуног закључавања свих градова у Црној Гори није склоњен са дневног реда, већ је само привремено одгођен, поручио је црногорски министар здравља Кенан Храповић.

Он је рекао да неће чекати 1. децембар како би донијели нове мјере, већ ће, уколико буде потребно, изабрати крајње рестриктивни модел закључавања свих градова.

“Вјерујем да ове три једноставне мјере – ношење маски, поштовање физичке дистанце и хигијена могу да буду модел понашања како бисмо избјегли тај рестриктивни модел”, рекао је Храповић, који је и предсједник Националног координационог тијела Владе Црне Горе.

Према његовим ријечима, ако се буду поштовале мјере, смањиће се ширење епидемије, локално преношење вируса и растеретиће се здравствени систем.

Он је навео да су приликом доношења посљедњих мјера размишљали о привредној активности и нормалном одвијању наставе у школама.

“Потпуно закључавање би нас одвојило од породица, пријатеља, што би довело до раста симптоматских стања психозе, што су тешка стања”, рекао је Храповић за Телевизију Црне Горе.

Он је истакао да је држава учинила све што је у њеној моћи да донесе одговарајуће мјере, а на појединцима је одговорност да се те мјере поштују.

“Радимо све да сачувамо здравствену супстанцу и здравље свих нас. Мјере које доносимо не одговарају свима, али циљ коме тежимо је сигуран и исправан. Зар је тако тешко поштовати тако једноставне мјере – држање дистанце, ношење маски и хигијена?”, упитао је Храповић.

Храповић је навео да је црногорски здравствени систем у вријеме епидемије показао да није на зачељу европских, иако су неки очекивали да не буде тако.

“Здравље се не смије и не може политизовати. Ускоро ће доћи транзиција власти, али здравствени радници су и даље ту, они ће и даље да нас лијече и мораћемо да поштујемо мјере, јер је то једини начин да сачувамо здравље”, поручио је Храповић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prošle sedmice u SAD-u umrlo najviše ljudi od početka pandemije koronavirusa

Radio Brčko

Нове мјере у Пекингу пред почетак Зимских олимпијских игара

Radio Brčko

Brčko: Još jedan novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko