RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Rekordno bolovanje u Crnoj Gori trajalo duže od šest godina

Prema evidenciji Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, rekordno bolovanje u toj zemlji trajalo je duže od šest godina, no rekord bi uskoro mogao biti oboren.

“Trenutačno imamo bolovanja od 54 mjeseca, 58 mjeseci, a to su već četiri i pol godine kako su pacijenti bolesni u kontinuitetu”, izjavila je Vukosava Pejović iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

“Najčešće ljudi koji su skloni zlouporabiti bolovanje su otprilike oni koji su u nekoj reorganizaciji raspoređeni na neko mjesto koje im ne odgovara, ili im ne odgovara novo poslovodstvo ili neka situacija možda na poslu, e onda im je najlakše otići na bolovanje”, navela je Pejović.

Bojan Jovović iz Gospodarske komore Crne Gore je kazao da poslodavac može pokrenuti postupak kontrole bolovanja pred Komisijom za kontrolu kvalitete stručnog rada.

“Ipak ova kontrola je utemeljena isključivo na formalno-pravnom postupku i ne bavi se zdravstvenim stanjem osiguranika”, kazao je Jovović te dodao kako to za posljedicu ima ogromne gubitke zbog uplate doprinosa zaposlenima koji su na bolovanju, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Najveći pad broja stanovnika na Balkanu zabilježen u Crnoj Gori

Radio Brčko

Crna Gora: Uhićeni državljani Tajvana zbog trgovine ljudima i internet prijevare

Radio Brčko

Pandemija koronavirusa: “Crni scenarij” u Crnoj Gori, Podgorica pred zatvaranjem

Radio Brčko