RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

У Црној Гори од недјеље на снази полицијски час

На подручју Црне Горе од недјеље су на снази нове мјере на сузбијању ширења вируса корона, међу којима је и забрана напуштања објекта становања од 21.00 до 5.00 часова.

Новим сетом мјера, који је донијело Национално координационо тијело Владе Црне Горе за борбу против вируса корона, ограничен је рад трговинама и угоститељским објектима до 20.00 часова, забрањен је међуградски саобраћај викендом, док ће се вјерски обреди одржавати у религијским објектима без вјерника.

Осим тога, забрањују се вјерски скупови, саучешћа, свадбе, сва приватна окупљања и прославе /рођендани, крштења и друга славља/, док се заједно на отвореном могу се кретати највише четири особе.

Забрана кретања током полицијског часа и ван општина током викенда не односи се на обављање посла и привредних активности, здравствене потребе и хуманитарне разлоге.

Ове нове мјере биће на снази до 1. децембра са могућношћу продужетка.

Црногорски министар здравља у техничком мандату и нови предсједника координционог тијела Кенан Храповић апеловао је на грађане да поштују мјере, те позвао јавне дјелатнике да личним примјером дају доприност.

“Једино питање живота и смрти не смијемо да политизујемо. Крајње је вријеме да схватимо у каквој се ситуацији налазимо и почнемо да поштујемо ове крајње једноставне мјере”, рекао је Храповић.

Директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша рекао је да епидемиолошка ситуација иде ка драматичној, те да је Институт предлагао потпуно затварање.

“Ове мјере, ако се буду поштовале, смањиће број инфицираних, а они који су дужни треба да их контролишу. Сви они који су важни и битни у овом друштву, и Влада и Скупштина, правосудни органи, треба да учине све што је до њих да се смањи инфекција која се шири као пожар”, рекао је Мугоша.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Србија: Кафићи и ресторани од данас раде и у затвореном простору

Radio Brčko

Србија добила опрему за обдукцију преминулих од короне

Radio Brčko

Austrija danas nastavlja s ublažavanjem epidemioloških mjera

Radio Brčko