RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Vučić poručio Bošnjacima da imaju prijatelje u Beogradu i Srbiji

Vučić je poručio da Bošnjaci ne žele vidjeti racionalnu želju srpskog rukovodstva.

“Trudim se svakim svojim nastupom da podstaknem dobre odnose Srba i Bošnjaka. Svaki put istaknem poštovanje integriteta BiH. Međutim, oni ne žele da vide racionalnu želju srpskog rukovodstva da ima dobre odnose s Bošnjacima. Mi ne vidimo stvari na isti način, ali to ne znači da ne želimo BiH kao partnera. Imate prijatelje u Beogradu, u Srbiji, iskoristite to. Međutim, ne očekujte da u svemu budemo saglasni”, rekao je Vučić.

O temi odnosa Srbije i Hrvatske srbijanski lider je kazao da mu je teško govoriti o odnosima s tom zemljom jer, kako kaže, uvijek sputava svoje emocije.

“Ali ja imam i obavezu da posmatram stvari iz racionalnog ugla. Oni su sportska nacija. Moraju izmisliti neko novo takmičenje”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će s Hrvatskom imati mnogo bolje odnose u budućnosti i, kako kaže, morat će zajedno da se suočavaju s problemima ukoliko žele opstati.

“Nismo izvukli pouku ni mi, a ni oni iz svoje politike. Ukoliko se ne opametimo gubit ćemo i u budućnosti. U sukobima ne dobijamo ništa, ali bi bilo dobro da se usaglasimo zbog budućnosti”, rekao je Vučić.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hrvatska: U paketima s bananama pronađeno 18,2 kilograma kokaina

Radio Brčko

Hrvati se i dalje iseljavaju u Njemačku unatoč pandemiji koronavirusa

Radio Brčko

Kon: Srbija nije jako daleko od katastrofalne epidemiološke situacije

Radio Brčko