RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Влада усвојила програм самозапошљавања

Влада дистрикта Брчко данас је усвојила Програм самозапошљавања за 2018. годину за шта је у буџету издвојено 500 хиљада марака.

Перо Гудељевић, шеф Одјељења за привредни развој спорт и културу, каже да за разлику од ранијих година ове године посебно су издвојена средства за самозапошљавање у пољопривреди која нису ушла у овај програм, јер ће сличан програм у износу од 500 хиљада марака бити реализован и за самозапошљавање у пољопривреди.

Разлика је и у томе шо је умјесто прошлогодишњих 20 одсто која су издвајана за предузећа која су регистрована, у овој години, издвојено 10 одсто за регистрована предузећа док је 90 одсто планирано за оне који тек требају да оснују своја предузећа.

„С обзиром да на Заводу за запошљавање постоје неутрошена средства из различитих програма из ранијих година које Завод проводи, Влада је дала сагласност да Завод покрене процедуру и да око 78 хиљада марака усмјери у програм самозапошљавања. Та средства биће придодата износу од 500 хиљада марака“, каже Гудељевић.

Уз помоћ програма самозапошљавања до сада је 248 предузетника покренуло своје пословне програме. Ове године појединачни износ средстава је лимитиран на максималних 15 хиљада марака, тако да ће 35 до 40 нових правних субјеката моћи почети са радом уз финнсијску помоћ овог програма.

Влада је усвојила и одлуку о утрошку средствава у износу од 50 хиљада марака за суфинансирање пројеката који се финансирсају од стране Евроспке уније и других донатора.

„Овом одлуком, а након проведене процедуре, средства у износу од по 15 хиљада марака добили су Омладински центар „Вермонт“, Црвени Крст дистрикта, Омладински Центар „Прони“ и пет хиљада марака Удружење бициклиста „Бициклистички клуб-Свети Николај“, каже Делфа Дејановић, шеф Одјељења за европске интеграције Владе дистрикта.

Данас започета 49. сједница Владе дистрикта биће настављена у уторак другог октобра.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Влада Брчко дистрикта одржала двије редовне сједнице

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik održao sastanak s ministrom energetike i rudarstva RS-a

Sandra Živković

Distrikt dobiva Jedinicu za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova

Radio Brčko