RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Brčko: Počela ugradnja nove količine linijskih rastavljača

Radna jedinica „Elektrodistribucija“ je, u skladu sa Planom poslovanja JP „Komunalno Brčko“ za 2021. godinu, nabavila 14 novih linijskih rastavljača na ručni pogon, zajedno sa armirano – betonskim stubovima na koje se montiraju, te ostalom pratećom opremom za ugradnju na 10 kV dalekovodima.

Linijski rastavljači biće ugrađeni na 10 kilovoltne dalekovode: Ulice, Zovik, Maoča, Dizdaruša, Rasklopnica Brka, Korenita, Lipovac – Brod, Gorice, Potočari i Crnjelovo.

Linijski rastavljači su mehanički rasklopni aparati koji služe za vidljivo odvajanje dijela postrojenja ili elektroenergetske mreže koji nije pod naponom, od dijela postrojenja ili mreže koji je pod naponom.

Na elektrenergetskoj 10 kV mreži Brčko distrikta BiH, RJ „Elektrodistribucija“ već je ranije ugradila veći broj ovakvih rastavljača, a ugradnjom novih količina, na tačno određenim lokacijama, dodatno će se omogućiti lakše i brže pronalaženje mjesta kvara na 10 kV dalekovodima i njihovo efikasnije otklanjanje.

Samim tim, doprinijeće se kvalitetnijem snabdijevanju kupaca električnom energijom i smanjenju vremena zastoja u napajanju električnom energijom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Неопходно прописно одлагање пепела

Radio Brčko

Brčko: Servisne informacije JP “Komunalno” Brčko za utorak 22.2.2022. godine

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za petak 02.11.2018. godine

Radio Brčko