InfoKom

Још неколико дана до краја бесплатне акције одвоза крупног отпада

Првог дана октобра почела је јесења бесплатна акција одвоза крупног отпада, коју је ЈП “Комунално Брчко”, у складу са Законом о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ, у обавези да проводи два пута годишње.

Акција је у досадашњем току реализована у складу са планом прикупљања и одвоза, који је грађанима доступан на wеб и  фацебоок страницама предузећа, као и путем бесплатне инфо линије 0800 505 07.

„Специјално возило свакодневно врши обилазак локација за привремено одлагање, које су предвиђене планом, а одвоз крупног отпада се врши и по позиву грађана, уколико је ријеч о већим количинама, као и по позиву инспекцијских органа, уколико је крупни отпад одложен ван за то предвиђених мјеста. Исто тако, приликом редовног одвоза комуналног отпада, по дојавама наших радника са терена, такође се врши одвоз ове врсте отпада. Према нашим процјенама, до сада је прикупљено око 15 тона крупног отпада,“ кажу у Радној јединици „Чистоћа“, која оперативно реализује ове акцију.

С обзиром да је до краја бесплатне акције прикупљања и одвоза кабастог отпада (дијелови старог покућства, најмештаја, санитарија и сл.) остало свега неколико дана, као и да је специјално возило у овом мјесецу преусмјерено да ради само на реализацији ове акције, позивамо суграђане да се до краја акције још масовније одазову и да се, потпуно бесплатно, ријеше ове врсте отпада.

У осталим периодима године одвоз крупног отпада се наплаћује, а и због ангажованости возила на другим пословима, крупни отпад није могуће одвести у кратком периоду, те је наша препорука да искористите акцију која траје до 28. октобра.

Локације одлагања су на линку:  https://komunalno.ba/01-10-2020-%d0%91%d0%95%d0%a1%d0%9f%d0%9b%d0%90%d0%a2%d0%9d%d0%90-%d0%90%d0%9a%d0%a6%d0%98%d0%88%d0%90-%d0%9e%d0%94%d0%92%d0%9e%d0%97%d0%90-%d0%9a%d0%a0%d0%a3%d0%9f%d0%9d%d0%9e%d0%93-%d0%9e%d0%a2/?lang=sr

Више информација путем бесплатне инфо линије 0800 505 07.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button