InfoKom

ЈП „Комунално Брчко“ гради канализациону мрежу и реконструише ТС за потребе новог обданишта у насељу Илићка

Влада Брчко дистрикта БиХ је на 83. редовној сједници одржаној 12. августа 2020. године донијела Одлуку о одобравању програма утрошка средстава за додјелу гранта Јавном предузећу „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ за изградњу нисконапонске електродистрибутивне мреже и фекалне канализационе мреже за потребе новоизграђене јавне установе обданишта у Мјесној заједници Илићка у Брчко дистрикту БиХ.

На наведеној локацији биће санирана дионица фекалног колектора од дјечијег вртића до постојеће јавне фекалне канализације, односно спајање од новопројектованог ревизионог окна до споја на постојећи јавни фекални колектор профила Ø 600, укупне дужине L= 62,00 m. Траса пројектоване канализације је вођена на начин да се диспозиција фекалних вода врши гравитационо цијелом дужином. Процедура набавке потребних роба и услуга за извођење пројекта се приводи крају, те очекујемо да се са радовима почне крајем августа – почетком септембра.

Када је ријеч о електро радовима – за потребе прикључења објекта обданишта у МЗ Илићка на нисконапонску електроенергетску мрежу неопходно је реконструисати постојећу ТС 10/0,4 kV Илићка 4 и припадајућу нисконапонску мрежу, да би се њеним растерећењем омогућило поуздано и квалитетно снабдијевање електричном енергијом овог значајног објекта, нарочито у предстојећем зимском периоду, будући да ће овај објекат обданишта, због намјене и капацитета, бити значајно већи потрошач електричне енергије од осталих објеката исте или сличне намјене.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button