Brčko

Брчко: Бројне притужбе на кршење права потрошача

Потрошачи у Брчко дистрикту у претходном периоду су највише притужби имали на рачуне за електричну енергију и на раст цијена прехрамбрених производа и лијекова.

Члан Удружења за заштиту потрошача, Стојан Новаковић рекао је да су испред удружења обавили разговор са надлежнима око мартовских рачуна за електричну енергију, који су по притужбама потрошача имали неоправдано велике износе, али да још увијек ништа није ријешено.

Новаковић је истакао да се потрошачи свакодневно жале и на раст цијена прехрамбених производа и лијекова а нарочито током проглашења пандемије вируса корона.

“Свједоци смо да цијене буквално преко ноћи “дивљају” и у складу са свим прописима оне се не могу одржати на том нивоу. Имали смо ситуацију да су цијене нафте на свјетском минимуму, и логично би било да све остале цијене буду смањене, међутим десило се супротно”, нагласио је Новаковић.

Из Удружења за заштиту потрошача су рекли да су грађани Брчко дистрикта прилично свјесни својих законских права, те да им се све чешће обраћају за заштиту интереса јер имају повјерења у њихово удружење.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button